Полша награди Володимир Зеленски. На украинския президент днес бе връчен Орден на Белия орел,

...
Полша награди Володимир Зеленски. На украинския президент днес бе връчен Орден на Белия орел,
Коментари Харесай

Полша: Зеленски спаси Украйна и Европа

Полша награди Володимир Зеленски. На украинския президент днес бе връчен  " Орден на Белия орел ", най-високото държавно отличие на страната, за своя принос за сигурността, издръжливостта и отбраната на човешките права, споделиха от администрацията на полския президент, представена от полската новинарска организация ПАП. 

Зеленски дойде тази заран в Полша дружно със брачната половинка си Олена Зеленска за първото посещаване на украинския президент в страната след началото на съветската инвазия в Украйна през предходната година.
-->

По време на срещата на двете високопоставени двойки, от администрацията на президентството пуснаха известие в Twitter, че Зеленски е бил награден с оценката и за приноса му в развиването на полско-украинските връзки. Съобщението е било съпроводено от видео от награждаването на Зеленски.

" Няма подозрение, че Вие, Володимир Зеленски, сте извънреден ", сподели Дуда по време на церемонията. " Трудно е да скрия сълзите си, виждайки службата Ви към Вашата татковина. Вие не сте изоставил нито Украйна, нито вашите сънародници. Вие сте пример за водач на страната и нацията ", сподели Дуда, представен от Българска телеграфна агенция.

" Няма подозрение, че Вашето държание, в комбиниране с героизма на украинските бойци, избави Украйна. Ние не се съмняваме, че Вашето държание значително избавя Европа от това да бъде залята от съветския империализъм ", добави той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР